BREDA - NAC Breda heeft zaterdagavond thuis met 3-0 gewonnen van PEC Zwolle. Jordy Buijs, Nemanja Gudelj en Anouar Hadouir zorgden voor de doelpunten. 

Anthony Lurling was met het versieren van een strafschop en twee assists de architect van de Brabantse overwinning. Jordy Buijs, Nemanja Gudelj en Anouar Hadouir zorgden voor de doelpunten.

Vooraf hadden beide ploegen besloten vooral niet te willen verliezen. Althans zo leek het. In de eerste veertig minuten was het enige noemenswaardige feit de inbreng van Rick ten Voorde bij NAC.

De jeugdinternational kwam deze transferperiode over van NEC, maar begon op de bank. Danny Verbeek liep in de elfde minuut echter een ogenschijnlijk serieuze hamstringblessure op, waarna Ten Voorde alsnog zijn opwachting mocht maken.

Blunder Boer

De eerste helft leek dan ook te eindigen zoals die begon, totdat keeper Diederik Boer van PEC opzichtig in de fout ging in de 41ste minuut. Boer dacht Lurling eenvoudig uit te spelen, maar nam daarbij zoveel tijd dat Lurling de bal alsnog van zijn voet af kon halen. De aanvaller van NAC speelde Boer uit en wilde de bal binnenschuiven, maar vond Joost Broerse op zijn weg.

Die keerde bal echter met de hand. Een penalty en een rode kaart voor Broerse waren het gevolg. Buijs verzilverde die eenvoudig en bepaalde de ruststand op 1-0.

Na rust hoopte PEC de achterstand goed te maken, maar aan die hoop kwam na krap twintig seconden al een einde. Lurling stond vrij op de rand van het strafschopgebied en dacht een bal subtiel over Boer te liften, waarbij gezegd moet worden dat Boer wel erg ver voor zijn goal stond.

De poging van Lurling ketste echter op de lat. Gelukkig voor NAC belandde de rebound precies op het hoofd van Gudelj: 2-0.

Hadouir

De wedstrijd was daarmee eigenlijk gespeeld, vooral ook omdat PEC met tien man weinig voor elkaar kreeg in de aanval. Toen Anouar Hadouir op aangeven van de uitblinkende Lurling ook nog 3-0 maakte na 68 minuten spelen was de derde overwinning van NAC op rij een feit.

Een dergelijke zegereeks hadden de Bredanaars al twee jaar niet meer meegemaakt. Mede daardoor stegen ze naar de voorlopige dertiende plaats. PEC blijft ondanks de nederlaag vijftiende.