HOOFDDORP - Fred Rutten zal zondag waarschijnlijk niet op de bank zitten tijdens de derby tussen NEC en Vitesse. De coach van de Arnhemmers is nog steeds ziek.

"We houden er ernstig rekening mee dat Rutten er niet is, maar hij kan natuurlijk ook zondag hersteld zijn", laat een woordvoerster van de club aan NUsport weten.

Stanley Menzo zal bij afwezigheid van Rutten zijn taken overnemen. De hoofdcoach meldde zich vrijdag, daags na de bekernederlaag tegen Ajax (4-0), ziek.

Rutten had donderdagavond kritiek geuit op de leiding van Vitesse omdat versterkingen waren uitgebleven. ''Ik ben teleurgesteld in de eigenaar die van de daken schreeuwt dat we moeten meedoen om het kampioenschap."

"Dan moet je dat ook waarmaken en niet supporters voor de gek houden, want dat gebeurt nu en daar houd ik niet van. Ik pas daar voor'', foeterde de trainer.

Algemeen directeur Erwin Kasakowski reageerde zaterdag op de uitlatingen van zijn coach. ''Het is duidelijk dat we wat te bespreken hebben en dat doen we zodra Fred beter is. Van een ontslag is uiteraard geen sprake. We willen graag met Fred door. Dit seizoen en daarna. Dat weet hij ook.''

Lees alles over de eredivisie op NUsport