HINWIL - Sauber heeft zaterdag de nieuwe auto voor 2013, genaamd C32-Ferrari, gepresenteerd.

Dat gebeurde in aanwezigheid van de twee coureurs voor komend Formule 1-seizoen: de Duitser Nico Hülkenberg en de Mexicaan Esteban Gutiérrez.

Ook de Nederlandse testrijder Robert Frijns was bij de presentatie aanwezig.

Het overwegend witte model van vorig jaar kent een donkergrijze opvolger, zo bleek in Hinwil. Teamchef Monisha Kaltenborn keek vol vertrouwen naar het komende seizoen dat half maart in Australië begint.

''We hebben een sterke basis, van waaruit we ons verder willen verbeteren. We zijn afgelopen jaar in het constructeursklassement naar plaats zes opgeschoven, maar hebben vooral veel meer punten gehaald: 126 tegen 44'', vertelde Kaltenborn.

Getalenteerd

Gutiérrez was testrijder, zijn plaats wordt ingenomen door Frijns. ''We vinden hem uitzonderlijk getalenteerd en willen hem de kans geven zich stap voor stap te ontwikkelen in de Formule 1'', aldus Kaltenborn.

Frijns, die onlangs wat twijfels uitte over zijn rol, toonde zich nu enthousiast. ''Ik zal er alles aan doen het team zo effectief mogelijk bij te staan. Daarbij leer ik hoe het eraan toe gaat in de Formule 1.''

Lees alles over de Formule 1 op NUsport