AMSTERDAM - Royston Drenthe heeft een nieuwe club gevonden in Rusland. De 25-jarige middenvelder gaat aan de slag bij Alania Vladikavkaz, dat voorlaatste staat in de hoogste afdeling.

Hij heeft een contract getekend voor 3,5 seizoen. "Alania heeft mij het geloof in mijzelf teruggeven. Ik kan nog steeds gelukkig zijn in het voetbal", zegt hij in een reactie op de clubsite.

Drenthe was al sinds de zomer op zoek naar een nieuwe werkgever, nadat zijn contract bij Real Madrid was afgelopen. 

Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Everton, maar dat werd geen onverdeeld succes. De linkerflankspeler werd in april om disciplinaire redenen uit de selectie van de 'Toffees' gezet. Eerder kwam hij al op huurbasis uit voor Hercules Alicante.

De eenvoudig international doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord. Na een sterk optreden tijdens het EK onder 21 in 2007 in eigen land werd hij voor veertien miljoen euro verkocht aan Real Madrid. Bij de Spanjaarden kwam hij in drie seizoenen niet verder dan 46 competitieduels, voornamelijk als invaller.

Fit worden

Drenthe zal nog even geduld moeten hebben voor hij zijn competitiedebuut kan maken voor Alania. De Russische competitie wordt pas in maart hervat.

Momenteel verblijft de club voor een trainingskamp in Turkije. "Ik ben er zeker van dat een maand voldoende is om fit te worden", stelt Drenthe.