NEWCASTLE - Ronald Waterreus nam vlak na de verlorenkwartfinalewedstrijd tegen Newcastle United de verantwoordelijkheidvoor de nederlaag van PSV. De Eindhovenaren verloren met 2-1, nadatde thuiswedstrijd eerder in 1-1 was geëindigd. "Ik kan niemandanders de schuld geven", zei de doelman. "Het lag volledig bijmij vandaag."

De keeper maakte bij beide Engelse doelpunten geen goede indruk."Eerlijk gezegd denk ik dat ik en ook Bouma bij het eerstedoelpunt niet fout zaten. Bij de tweede goal wel, die komt op mijnconto. Ik werd geklopt en dat mag je als keeper nooit gebeuren."

Aanvoerder Mark van Bommel vond dat de hoekschoppen helemaalniet weggegeven hadden mogen worden: "Je kan een bal toch ookgewoon over de zijlijn schieten?", vroeg de middenvelder zichvertwijfeld af. "Met die twee corners geven we de wedstrijd uithanden. Twee stomme corners en het was gebeurd."

De international vond dat PSV over twee wedstrijden genomen doorhad moeten gaan naar de halve finale van het toernooi. "Al kunnenwe op basis van onze eerste helft nergens aanspraak op maken. Feitis dat we voor de derde keer in vier jaar in de kwartfinale wordenuitgeschakeld. Dat is zuur. Maar als je echt wilt meetellen alsploeg moet je toch een keer verder komen."