VILLARREAL - Villarreal heeft woendagavond als eerste club dehalve finales van het toernooi om de UEFA-beker bereikt. De Spaansemiddenmoter was met 2-0 te sterk voor Celtic. De Schotten warenvorig seizoen nog verliezend finalist van het toernooi. De eerstewedstrijd eindigde in een gelijkspel van 1-1.

Celtic schakelde in de vorige ronde nog verrassend FC Barcelonauit. Villarreal, een modale middenmoter in de Spaanse competitie,ontpopt zich als een ware reuzendoder in het toernooi; eerder wasde club al verantwoordelijk voor de uitschakeling van de topclubsGalatasaray en AS Roma.

Verrassende winnaar

Het UEFA-toernooi verloor woendag nog een grote club. In detweestrijd tussen Internazionale en Marseille kwamen de Fransenverrassend als winnaars uit de bus. Nadat Marseille dethuiswedstrijd al met 1-0 won, werd het ook in Milan 1-0 voor denummer 6 in de Franse competitie.

Lang zag het ernaar uit dat Inter als winnaar uit de strijd zoukomen in het eigen stadion, maar Marseille verdedigde zeergegroepeerd en gaf weinig kansen weg. In de tweede helft sloeg deploeg zelf toe. Meriem startte vanaf eigen helft een lange sprinten haalde vervolgens doeltreffend uit, 0-1.

Van der Meyde

Andy van der Meyde en Julio Ricardo Cruz (ex-Feyenoord) speeldenbeiden in de basis bij Inter. Van der Meyde hield het niet langvol; hij werd al in de 55e minuut gewisseld voor Recoba. BijMarseille maakte een andere oud-Ajacied, de Egyptenaar Mido, pas inde slotfase plaats voor de verdedigender ingestelde Vachousek.