HOOFDDORP - Fred Rutten heeft zich niet populair gemaakt bij de leiding van Vitesse. De coach haalde na afloop van het verloren bekerduel met Ajax (0-4) hard uit naar eigenaar Merab Jordania nadat bleek dat de door Rutten gewenste winterse versterkingen uitbleven.

"Het is duidelijk dat we wat te bespreken hebben en dat doen we zodra Fred beter is", zegt Erwin Kasakowski, de directeur bij de Arnhemmers in De Telegraaf over de inmiddels zieke trainer.

De rechterhand van Jordania betreurt het dat er onvrede is ontstaan bij Rutten, na Theo Bos, Albert Ferrer en John van den Brom de vierde Vitesse-coach sinds de komst van Jordania in 2010.

"Kennelijk zijn we er nog onvoldoende in geslaagd om de verwachtingen bij de club te managen."

Toch is het niet de bedoeling van Kasakowski om Rutten na ruim een half seizoen te vervangen. "Van een ontslag is uiteraard geen sprake. We willen graag met Fred door. Dit seizoen en daarna. Dat weet hij ook."

Of het voor Rutten zelf ook een optie is om zijn aflopende contract te verlengen is echter zeer de vraag. Donderdag liet hij weten dat het niet onwaarschijnlijk is dat hij na dit seizoen vertrekt.