AMSTERDAM - Ronald Koeman hoopt Dennis Bergkamp over te halen zijn loopbaan bij Ajax af te sluiten, zo meldt de coach in Sportweek. De 34-jarige Bergkamp gaf eerder te kennen zijn loopbaan alleen bij Arsenal met een jaar te willen verlengen, maar trainer Arsène Wenger ziet voor de aanvaller het komende seizoen alleen nog een rol als invaller.

Daar heeft de ex-international mogelijk geen trek in. "Als Bergkamp op andere gedachten wordt gebracht en aangeeft niet meer bij Arsenal te willen blijven, moeten we proberen om hem hier naartoe te halen", aldus Koeman in Sportweek. "Zoals hij nu speelt, kan hij van grote waarde zijn voor Ajax. De balans in het elftal slaat te veel door naar de jeugd, een routinier erbij zou goed zijn. Het zou fantastisch zijn als Bergkamp hier zijn carrière zou willen afsluiten. En niet alleen vanwege zijn ervaring, hij is ook gewoon nog heel erg goed."

Bergkamp begon zijn carrière in 1986 bij Ajax en verhuisde in 1993 naar Internazionale. In Italië voelde de Amsterdammer zich echter niet thuis en daarom toog hij in 1995 naar Londen voor een avontuur bij Arsenal. Koeman ziet in Bergkamp een waardig vervanger voor de mogelijk vertrekkende Rafael van der Vaart. De trainer verwacht dat Ajax deze zomer twee topspelers kwijtraakt: "Naast Trabelsi denk ik dat er eentje gaat van het trio Maxwell, Ibrahimovic en Van der Vaart."