INDIAN WELLS/MIAMI - Sjeng Schalken is uitgeschakeld in de eerste ronde van het tennistoernooi in Indian Wells. De Limburger verloor met 3-6 0-6 van de Fransman Nicolas Escudé, vorige maand winnaar in Rotterdam. Indian Wells is het eerste toernooi dit jaar uit de lucratieve Masters Series.

Schalken en Escudé stonden voor de derde keer tegenover elkaar. De Nederlander wist ook de vorige twee confrontaties in 1998 in Tasjkent en vorig jaar in de halve finales van de Daviscup niet te winnen. Escudé ontmoet in de tweede ronde de Brit Tim Henman, die hij in finale van Rotterdam versloeg.

Wessels

In North Miami Beach maakte Peter Wessels een succesvolle rentree in het Challenger-circuit. De Elburger kwam ruim een maand niet in actie wegens een schouderblessure. Hij klopte in Amerika de Spanjaard Mark Lopez met 7-6 6-3. Wessels speelt in de tweede ronde tegen Dennis van Scheppingen. Hij won in een Nederlands onderonsje met 6-4 7-5 van Raemon Sluiter.

Henin

Bij het vrouwentoernooi in Indian Wells verdween Justine Henin uit het toernooi. De Belgische ging in de vierde ronde verrassend met 3-6 3-6 onderuit tegen de Slowaakse Daniela Hantuchova. Henin volgde haar als eerste geplaatste landgenoten Kim Clijsters, die al in haar eerste partij verloor. Martina Hingis en Monica Seles wisten zich wel te plaatsen voor de kwartfinales met zeges op de Zimbabwaanse Black (6-0 6-3) en de Japanse Sugiyama (6-0 6-1).

De Australiër Lleyton Hewitt en de Amerikaan Pete Sampras ontdeden zich in de eerste ronde van het mannentoernooi van respectievelijk de Spanjaard Carlos Moya (6-4 6-4) en de Amerikaanse qualifier Mardy Fish (7-6 6-2).