AMSTERDAM - FC Barcelona lijkt werk te maken van het aantrekken van Ruud van Nistelrooy. Voorzitter Joan Laporta had maandag een informeel gesprek met Van Nistelrooys zaakwaarnemer Rodger Linse over de mogelijkheid om de spits van Manchester United naar Camp Nou te halen. De dagen van Patrick Kluivert lijken geteld na pittige uitspraken in een Spaanse krant.

Van Nistelrooy heeft in Manchester nog een contract tot 2008. Volgens de Spaanse krant El Mundo Deportivo moet de 27-jarige aanvaller voor buitenlandse clubs 40 miljoen euro kosten. Na het onderhoud met Linse besprak Laporta de uitkomst van het gesprek met vice-president Sandro Rosell van Barcelona. "Moeilijk en gecompliceerd", zei Rosell over de mogelijkheid om Van Nistelrooy te strikken. Barcelona hoopt zich voor volgend seizoen te versterken met een aanvaller van formaat. Ook David Trézéguet van Juventus staat hoog op het verlanglijstje van de Catalanen.

Kluivert

Voor Patrick Kluivert, die weer hersteld is van een knieblessure, is waarschijnlijk geen plaats meer. De Nederlander heeft nog een contract tot en met het komende seizoen, maar leeft in onmin met de club, de media en de fans. "Als iemand zegt dat ik dronken train, sla ik zijn hoofd kapot", liet Kluivert zijn frustraties de vrije loop in het Spaanse dagblad Marca. Deze uitspraak kwam hem op een reprimande van coach Frank Rijkaard te staan.

"Kluivert zou wat wijzer moeten zijn. Wat Patrick nu moet doen, is hard werken en klaar zijn voor het moment dat de ploeg hem nodig heeft." Ondanks de kritiek wil Kluivert toch langer in Catalonië blijven. Hij is echter niet bereid salaris in te leveren: "Ik ben bereid te praten, maar niet over geld. Ik heb al één keer ingeleverd, waarom zou ik dat nog een keer moeten doen?"