NEWCASTLE - Met ongekend veel vertrouwen in een goede afloop probeert PSV woensdag in een uitverkocht St. James Park het laatste obstakel richting de halve finale van de UEFA-beker uit de weg te ruimen. Zelfs het weinig hoopvolle gelijkspel uit de eerste ontmoeting met Newcastle United (1-1) en de nieuwe blessure van Arjen Robben laten het geloof in eigen kunnen ongemoeid.

In de stad waar de veelal grijze hemel dinsdag bij uitzondering blauw kleurde, veranderde ook de naar de zin van trainer Hiddink vaak veel te bedeesd ogende spelersgroep drastisch van uiterlijk. Overtuigd door de opgeleefde topschutter Volgens Mateja Kezman leeft bij de meeste PSV'ers het besef dat de nummer vier van de Engelse Premier League ook voor eigen publiek niet onverslaanbaar is.

'Niet ideaal'

Een dag na zijn 25e verjaardag leverde de Servische producent van zes treffers in de laatste drie duels kritiek op diegenen die weinig meer voor de kansen van PSV op het eerste plaatsbewijs voor de halve finale van de UEFA-beker sinds 26 jaar gaven. "Natuurlijk is het jammer dat Robben er niet bij is. Het klopt ook dat een onze uitgangspositie, een gelijkspel van 1-1 uit de thuiswedstrijd, niet ideaal lijkt. Maar vergeet niet dat we Rommedahl er weer bij hebben. Bovendien steekt Park de laatste maand in uitstekende vorm. Hij kan Robben heel goed vervangen."

"Daarbij zal Newcastle United voor eigen publiek de aanval kiezen. We krijgen dus veel ruimte en daar gaan we van profiteren. De laatste weken heb ik weer aan een halve kans voldoende voor een goal. Dus waarom niet tegen Newcastle? Als je het aan mij vraagt, gaan we gewoon verder naar de halve finale van de UEFA-beker. Het Europese avontuur van PSV gaat verder. Zeker weten."

Opmars

Het ogenschijnlijk niet gespeelde vertrouwen in een goede afloop is toch opmerkelijk. Logisch is dat de Eindhovenaren zich in de aanloop van de return niet al gewonnen willen geven. De uitspraken van Kezman en sommige van zijn ploeggenoten gaan echter verder dan hoop en verlangen. Alsof Newcastle United in de Engelse competitie niet bezig is aan een indrukwekkende opmars richting de bovenste plaatsen.

Na een slechte competiestart zijn de Magpies inmiddels de nummer vijf van de ranglijst Liverpool gepasseerd. Vrijdag werd de gedoodverfde kampioen Arsenal nog op 0-0 gehouden. En wie niet weet hoe de club in Europees verband presteert voor eigen publiek moet even met afgevaardigden van NAC of Real Mallorca bellen. De Bredase ploeg verliet het momenteel slecht bespeelbare speelveld van St. James Park pas na vijf tegentreffers. De Engelse doelpuntenteller stokte tijdens de thuiswedstrijd in de vorige ronde tegen de Spanjaarden pas bij vier.

Ongeslagen

"Dat kan allemaal wel zo zijn", stelde trainer Hiddink. "Maar ik kan het gevoel dat in de groep leeft heel goed begrijpen. PSV is dit seizoen zeker in Europese wedstrijden gegroeid. Zeker op vreemde bodem kunnen we een duel controleren. We zijn niet voor niets al acht Europese duels op rij ongeslagen. Ook in Monaco hebben we niet verloren. Nu moeten we het maar in Newcastle laten zien."