NEWCASTLE - Trainer Guus Hiddink wil het functioneren van de medische staf van PSV snel evalueren. Directe aanleiding voor het onderhoud met onder meer doktor Van den Hoogenband is de nieuwe blessure die Arjen Robben afgelopen zondag tijdens de thuiswedstrijd met FC Groningen opliep.

De aanvaller leek hersteld van een hamstringblessure die hij zo'n maand geleden tijdens de uitwedstrijd bij Auxerre opliep. De gretige Robben kreeg van de medische staf van PSV groen licht om tegen FC Groningen uit te komen. Na alweer kwartiertje scheurde hij opnieuw een spier in zijn hamstring.

Vraagtekens

Vader Robben zette zijn vraagtekens bij het advies van de medische staf. Trainer Hiddink wil het specifieke geval graag met de gehele medische staf evalueren. "We moeten deze zaak gewoon volwassen aanpakken. Indien nodig moeten we vinger op de zere plek leggen", aldus de oefenmeester die benadrukte dat niemand binnen de club Robben onder druk heeft gezet om snel te spelen.

De behandeling van Robben is dit seizoen niet het enige smetje op het blazoen van de medische staf van PSV. Kevin Hofland ontbreekt woensdagavond tijdens de uitwedstrijd in de kwartfinale van de UEFA-beker bij Newcastle United. De voorstopper heeft een scheurtje in het kapsel van zijn knie. Bij de verdediger en zijn zaakwaarnemer leeft het besef dat hij inzetbaar was geweest wanneer de medische staf direct de goede diagnose had gesteld.

Verdoving

Hofland, in het verleden al ontevreden over de behandeling van een enkelblessure, kreeg eerder te horen dat de pijn in zijn knie werd veroorzaakt door een kneuzing. Daarom speelde hij de uitwedstrijd tegen Willem II nog met een verdoving. Met het oog op de ware aard van de blessure, een scheurtje in het kapsel, was dat achteraf gezien onverantwoord.

Het is niet de eerste keer dat de medische staf van PSV in opspraak raakt. Zo keerde Ruud van Nistelrooij te snel terug van een knieblessure. De spits scheurde tijdens de training zijn kruisbanden en moest zijn transfer naar Manchester United een jaar uitstellen. De aan zijn elleboog gekwetste Waterreus maakte vorig seizoen eveneens te snel zijn rentree en Mark van Bommel speelde dit jaar te lang door met een liesblessure. Leandro bepaalde dit seizoen zijn eigen behandelingsmethode. Hij weigerde een operatie en keerde pas vorige week terug bij de spelersgroep.