NEWCASTLE - PSV wil zo snel mogelijk Robin van Persie inlijven. De Eindhovense club heeft zich afgelopen weekeinde officieel bij de zaakwaarnemer van de Feyenoord-aanvaller gemeld.

Voorzitter Harry van Raaij van de bijna onttroonde landskampioen heeft via een e-mail zijn belangstelling bij zijn collega Jorien van den Herik van de Rotterdamse club kenbaar gemaakt. De bedoeling is dat beide voorzitters vrijdag met elkaar onderhandelen.

Spitsenkoppel

PSV ziet in de speler van Jong Oranje een uitstekende opvolger voor Arjen Robben. De geblesseerde linksbuiten vertrekt aan het einde van het seizoen voor ruim 18 miljoen euro naar Chelsea. Bij een vertrek van Kezman kan de Feyenoorder ook een spitsenkoppel met Jan Vennegoor of Hesselink vormen. Van Persie heeft zelf al aangegeven dat hij het liefst achter een diepe spits speelt.

De interesse van PSV in de twintigjarige Van Persie dateert vanaf het moment dat Robben dit voorjaar overeenstemming met Chelsea bereikte. De kwartfinalist van de UEFA-beker peilde aanvankelijk via een tussenpersoon de interesse van Van Persie in PSV. De Eindhovense club maakte pas afgelopen weekeinde de belangstelling in de aanvaller bij Feyenoord bekend.

Transfervrij

Feyenoord wil over een vertrek van Van Persie onderhandelen. Het grootste talent uit de Rotterdamse jeugdopleiding van de laatste jaren heeft eerder dit seizoen aangegeven dat hij zijn aan het einde van het volgende seizoen aflopende contract niet wil verlengen. Feyenoord wil hoe dan ook voorkomen dat de aanvaller de club net als Jon Dahl Tomasson (AC Milan) transfervrij gaat verlaten. De leiding van de Rotterdamse club dreigde eerder dit seizoen Van Persie volgend seizoen niet meer op te stellen.

Het is niet bekend hoeveel PSV voor de jeugdinternational moet betalen. Zowel bij Feyenoord als PSV willen ze niet reageren op het gerucht dat de aanvaller 3 miljoen euro moet kosten. "Daar zag ik geen ja en geen nee op", aldus Van Raaij. "De bedoeling is dat ik vrijdag met Van den Herik contact heb. Het lijkt me beter dat ik alles met hem bespreek."

Overgang

Van Persie ziet een overgang naar PSV wel zitten. De spits gaf zondag na afloop van de onbesliste topper (1-1) tegen Ajax nog aan dat hij Feyenoord een fantastische club vindt. "Maar met sommige mensen binnen de vereniging heb ik het helemaal gehad", aldus de aanvaller die nog steeds niet met de nieuwe technische staf van Feyenoord over zijn toekomst heeft gesproken.

Weinig bevordelijk voor de liefde Van Persie voor de Rotterdamse club is ook zijn bekoelde relatie met een deel van het Legioen. Het talent wordt dit seizoen steevast uitgefloten. Eerst omdat hij zijn contract niet wilde verlengen. Nu omdat hij welwillend tegenover een vertrek naar PSV staat.

Welwillend

De zaakwaarnemer van Van Persie heeft goede hoop dat de overgang deze week nog gestalte krijgt. "Van Persie staat open voor een vertrek naar PSV. Als er een goed financieel voorstel komt en het technisch verhaal van de club aannemelijk klinkt, kan ik me niet voorstellen dat het niet rond komt. Hij is in ieder geval welwillend. Gevoelsmatig denk ik ook dat het deze week wel eens rond zou kunnen komen. Concreet heb ik daar geen aanwijzingen voor, maar het ligt wel in de lijn van de verwachtingen."