ARNHEM/AMSTERDAM - Ajax zal het zondag moeten stellen met 900 kaarten voor de uitwedstrijd in Arnhem tegen Vitesse. Burgemeester Krikke van de Gelderse stad zal geen groter aantal Ajax-fans toelaten bij het duel ondanks het verzoek daartoe van de Amsterdammers en de KNVB.
Ajax
Vitesse

De Samenwerkende Organisatie Voetbalsupporters SOVS heeft inmiddels bij de KNVB gevraagd Vitesse een boete van 45.000 euro op te leggen omdat de club niet voldoet aan de afspraak de bezoekende club 1200 kaarten ter beschikking te stellen. De KNVB heeft voor aanvang nieuwe richtlijnen voor de uitvakken in de stadions uitgevaardigd. Vitesse moet in het uitvak 1200 man de gelegenheid bieden een wedstrijd te volgen.

Krikke verklaarde eerder in de week dat er niet meer dan 900 bezoekende fans het Gelredome inkomen. Op 31 maart van dit jaar waren er flinke ongeregeldheden rond hetzelfde duel. "De burgemeester wil die toestanden niet opnieuw hebben. Ze is verantwoordelijk voor de openbare veiligheid in en rond het stadion. Ze heeft het verzoek om meer kaarten niet heroverwogen", zegt een woordvoerster van de burgemeester.

Ajax had de KNVB een dringend beroep op de gemeente laten doen alsnog meer fans van de Amsterdamse club toe te laten. Vitesse loopt nu de kans op strafmaatregelen.