AMSTERDAM - Chelsea heeft door een 3-2 nederlaag bij Aston Villa de titelkansen vrijwel opgegeven. De Londenaren kwamen nog wel dankzij Hernán Crespo op voorsprong, maar een door Mario Melchiot veroorzaakte strafschop zorgde voor de ommekeer. Lijstaanvoerder Arsenal heeft zeven verliespunten minder dan Chelsea en een duel minder gespeeld.

Darius Vassell (39'), Thomas Hitzlsperger (49') en Lee Hendrie (52') maakten de goals voor de club uit Birmingham. De tweede goal van Crespo, in de 92ste minuut, kwam te laat om nog een punt te pakken. Het was na zes opeenvolgende zeges op vreemde bodem de eerste nederlaag voor Chelsea.

Aston Villa

Voor Aston Villa gloort er na de overwinning Europees voetbal. De ploeg staat voorlopig zesde met 48 punten. Liverpool, dat thuis verrassend van Charlton Athletic verloor is vierde met maar één punt meer. Newcastle United (vijfde) kan Liverpool overigens passeren. De club heeft nog een wedstrijd tegoed. In de strijd om de Europa Cup-plaatsen doen Charlton, Birmingham City, Middlesbrough en Fulham ook nog volop mee.

Uitslagen FA Premiership
Liverpool - Charlton Athletic 0-1 (0-0)
Middlesbrough - Southampton 3-1 (2-0)
Portsmouth - Birmingham City 3-1 (1-0)
Tottenham Hotspur - Manchester City 1-1 (0-1)
Wolverhampton Wanderers - Bolton Wanderers 1-2 (1-1)
Aston Villa - Chelsea 3-2 (1-1)