LAREN - In navolging van de mannen van Oranje Zwart hebben ook de hockeysters van Laren de Europa Cup voor bekerwinnaars veroverd. Laren versloeg maandag op eigen veld in de finale het Engelse Canterbury met 3-2. De winnende treffer kwam in de slotminuut van de stick van Sabine Romkes.

Laren leek lange tijd niets te vrezen te hebben van de Engelse ploeg. Markje Hoekstra zette de ploeg van Bert Bunnik in de eerste helft na 17 minuten op voorsprong. Na een half uur verdubbelde Kim Lammers de marge. Canterbury kwam echter nog voor het verstrijken van de eerste periode terug. Uit een strafcorner tekende Houslop voor 2-1.

De tegentreffer had een verlammende werking op het spel van Laren. De strafcorner liep helemaal niet. De problemen stapelden zich op voor de thuisclub en de gelijkmaker was een logisch gevolg. In de 55e minuut tekende Wilson voor 2-2.

De slotfase verliep hectisch. Laren viel aan, de Engelsen counterden. Op het moment dat iedereen al aan strafballen dacht, hielp de falende strafcorner Laren over het dode punt. De dertiende korte hoekslag voor de Nederlandse ploeg bleek dit keer de gouden. Kim Lammers sloeg de bal hard in. In de rebound bezorgde Romkes Laren de Europa Cup. Canterbury kreeg na de 3-2 ook zelf nog een strafcorner, maar slaagde er niet in die te verzilveren.