STUTTGART - Wereldkampioen Michael Schumacher voorspelt dat Ferrari met de banden de slag voorlopig heeft gewonnen van collega-topteams McLaren en Williams. Ferrari rijdt op Bridgestone-banden.

Die bleken vorige week tijdens de openingsrace in Australië sneller dan de exemplaren van Michelin, waarmee de concurrentie rijdt. "Ik verwacht dat onze banden ook de komende wedstrijd in Maleisië domineren", zei Schumacher.

Michelin kreeg na de eerste wedstrijd veel kritiek van de formule-1-teams. De Franse fabrikant introduceert in Maleisië daarom een nieuwe band. Bij de hoge temperaturen op het circuit van Sepang zou die de auto's sneller moeten maken.

FIA

De bandenkeuze speelt een zeer grote rol in de Formule 1, sinds Michelin vorig jaar het monopolie van Bridgestone doorbrak. De autosportbond FIA probeerde de snelheden te beperken door gegroefde banden verplicht te stellen, maar de 'oorlog' tussen de leveranciers heeft de sport alleen maar sneller gemaakt.

Michelin zorgde voor het begin van dit seizoen nog voor ophef met de introductie van een band met asymetrische groeven. Bridgestone diende een protest in, waarna de invoering toch maar werd uitgesteld.