EINDHOVEN/LAREN - De mannen van Oranje Zwart en de vrouwen van Laren hebben zondag de finales bereikt van de hockeytoernooien om de Europacup voor bekerwinnaars. Zowel Oranje Zwart als Laren deed dat in eigen huis en met de volle winst uit drie poulewedstrijden.

Oranje Zwart moest zondag in Eindhoven in het derde groepsduel voluit tegen Poczlowiec en gaf een voorsprong van 2-0 nog bijna uit handen. Vooral in de tweede helft waren er veel kansen voor de Poolse club, die uiteindelijk met 3-2 verloor. Rob Reckers opende de score voor Oranje Zwart. De Duitser Christian Kurtz scoorde voor en na rust een keer. De ploeg van coach Roger van Gent treft paasmaandag in de finale het Engelse Cannock, dat in de andere poule ook drie keer won.

Laren zette zondag in de laatste groepswedstrijd vrij gemakkelijk het Duitse Klipper Hamburg opzij: 4-1. Kim Lammers schoot twee keer raak in een wedstrijd, waarin de Gooise club geconcentreerd speelde en veel sterker was. Paasmaandag is het Engelse Canterbury de opponent in de finale.