HOOFDDORP - Vitesse heeft de training die voor vrijdag gepland stond afgelast. Trainer Fred Rutten is ziek.

Door de afwezigheid van Rutten werd er gespeculeerd over een eventueel vertrek van de oefenmeester, maar dit wordt door Vitesse tegengesproken.

"Het niet doorgaan van de training moet worden genuanceerd. Fred Rutten is ziek", liet een woordvoerster aan NUsport weten.

De spelers die donderdag niet in actie kwamen tijdens het bekerduel met Ajax verschenen wel op het trainingsveld. Assistent-trainer Stanley Menzo nam daarbij de honneurs waar.

Protocol

"De trainer is ziek, dan volgen we als staf het protocol", verklaarde Menzo vrijdag bij het persmoment het niet doorgaan van de training. "Daarom zit ik hier nu, als voorbereiding op NEC."

"Trainer gaf gister duidelijk aan dat de teleurstelling groot was na de wedstrijd tegen Ajax. We moeten dat een plaats geven en dan op naar de volgende wedstrijd."

Over een eventueel vertrek van Rutten bij Vitesse wil ook Menzo niets weten. "Ik ga niet mee in de speculaties. Zondag wacht weer een belangrijk duel, een mooie derby. Daar focussen wij ons op."

Kritisch

Na de 0-4 nederlaag in het bekertoernooi tegen Ajax liet Rutten zich kritisch uit over Vitesse-eigenaar Merab Jordania.

''Ik ben teleurgesteld in de eigenaar die van de daken schreeuwt dat we moeten meedoen om het kampioenschap'', reageerde de trainer tegenover Omroep Gelderland.

''Dan moet je dat ook waarmaken en niet supporters voor de gek houden, want dat gebeurt nu en daar houd ik niet van. Ik pas daar voor.''