ALKMAAR - De spelers van AZ hebben op eerste paasdag toch moeten trainen. Coach Co Adriaanse laste de extra oefeningen in wegens de nederlaag bij FC Zwolle op zaterdagavond (2-0).

Aanvankelijk zouden de Alkmaarders na het duel in Zwolle drie dagen vrij hebben. Op weg naar Zwolle in de bus gaf Adriaanse, die kennelijk een lichte gelatenheid bespeurde, al te kennen die beslissing bij een tegenvallend resultaat terug te zullen draaien.

De overige vrije dagen bleven wel gehandhaafd. Het betekent dat de selectie zich na de sessie van zondagochtend pas woensdag weer op de Hout dient te melden.

Ajax

Ook de spelers van Ajax moeten extra trainen. De Ajacieden verloren in de klassieker tegen Feyenoord niet alleen twee punten in de slotfase van het duel, maar ook twee vrije dagen. Door een laat doelpunt van Dirk Kuijt eindigde de strijd tussen Feyenoord en Ajax in een gelijkspel van 1-1.

Ajax-trainer Ronald Koeman had zijn selectie een vrij paasweekeinde beloofd bij winst op de Rotterdammers. "Dat gaat nu dus niet door", constateerde de coach na afloop van het duel droogjes. Zijn selectie moet zich nu zowel maandag als dinsdag op het trainingsveld melden. "Je kan niet het ene beloven en het andere doen. Dan word je niet meer serieus genomen. Pasen naar de kloten. Ook voor mij."