PALMA DE MALLORCA - Het Nederlands tennisteam leeft nog in de kwarfinale Daviscup. Oranje verkleinde zondagmorgen de achterstand op Spanje tot 1-2 door het dubbelspel te winnen.

Martin Verkerk en John van Lottum versloegen in vijf sets Rafael Nadal en Tommy Robredo: 3-6 2-6 6-3 6-2 6-2. De partij was zaterdag wegens langdurige regenval afgebroken. De Nederlanders kwamen op paaszondagmorgen agressief uit de startblokken en overspeelden met uitstekend tennis de beide Spanjaarden.

John van Lottum, die zaterdag zijn 28e verjaardag vierde, kreeg tijdens de derde set het gevoeld dat het dubbelspel nog te winnen viel. "We speelden de eerste sets zeer slecht, maar we wonnen dederde set terwijl we toen ook niet al te best stonden te spelen. Na het afbreken heb ik erop gehamerd dat we de partij nog konden winnen. We hebben toen afgesproken er bij de hervatting veel feller in te gaan."

"We bluften Nadal en Robredo af, met agressief tennis en door steeds naar voren te stappen. Die jongens baalden vreselijk dat de wedstrijd zaterdag niet was uitgespeeld. Ze waren zaterdagavond natuurlijk liever naar de disco gegaan. Nu moesten ze weer vroeg naar bed. Onze intensiteit maakte het verschil. Die Nadal was zaterdag nog geweldig en nu was die jongen helemaal nergens meer."