AMSTERDAM - De kans dat Jos Verstappen voor Sauber gaat rijden lijkt van de baan. "Als we Jos als rijder willen, moeten we veel aanpassingen doen aan de wagen. Dat betekent dat we nieuwe crashtests moeten ondergaan en dat is te duur", vertelt teamchef Peter Sauber in Autosport Magazine. De werkloze Limburgse F1-coureur, die in Zwitserland voor zogeheten seat-fittings aanwezig was, bleek te lang voor de Sauber C21.

Tien centimeter te lang om precies te zijn. De 30-jarige Verstappen is met zijn 1 meter 75 zo'n 10 centimeter groter dan de Sauber-coureurs Nick Heidfeld en Felipe Massa.

Eind februari liet het Sauber-team bij monde van woordvoerster Agnes Carlier doorschemeren dat de lengte van Verstappen voor problemen zou kunnen leiden. "Hij is twee keer zo groot als onze vaste coureurs dus we moesten eerst zien of hij in de auto paste zonder veel wijzigingen aan het chassis."

"Enerzijds zeggen onze technische mensen dat de rijders Nick Heidfeld en Felipe Massa te moe zijn om naast de races ook nog te testen en dat het een voordeel is om een testrijder te hebben. Maar we hebben maar één auto om te testen en we zijn een klein team."

Arrows

Inmiddels verkeert Verstappens vorige werkgever Arrows in onzekerheid omtrent het testrijden. Arrows heeft zich niet aangemeld voor testsessies in de komende weken. De renstal testte voorafgaand aan de eerste GP in Melbourne ook al zeer weinig.