ZWOLLE - Staartploeg FC Zwolle heeft zaterdagavond in eigen stadion voor stuntwerk gezorgd tegen AZ: 2-0. Het elftal van trainer Spijkerman bleef daardoor voor de vijfde keer op rij in een thuisduel ongeslagen. Van Dinteren scoorde in de eerste helft, Lim-Duan een kwartier na rust.

RKC behaalt zege in Den Haag

RKC heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met 3-1 gewonnen. Oost scoorde in de eerste helft voor de Waalwijkers, Fuchs en invaller Vasconcelos na de rust. Saeijs benutte namens de thuisclub bij een achterstand van 2-0 een strafschop. Beide ploegen hadden de laatste vijf competitiewedstrijden op rij niet gewonnen.

Volendam na verlies weer laatste

FC Volendam is weer laatste op de ranglijst. Drie minuten voor tijd besliste invaller Denissen zaterdagavond het duel aan de Dijk in het voordeel van Willem II: 0-1. Volendam was trouwens dicht bij de openingstreffer, maar Bridji faalde in de eerste helft voor open doel.

Heerenveen brengt Utrecht zware nederlaag toe

SC Heerenveen heeft zaterdag met 4-0 van FC Utrecht gewonnen en bleef daarmee voor de elfde keer op rij ongeslagen. De noordelingen klommen ten kostte van AZ naar de vierde plaats op de ranglijst. Bij SC Heerenveen scoorde Gerald Sibon in de eerste helft een hattrick.

Hattrick Sibon

Sibon verbrak zaterdag binnen acht minuten tegen FC Utrechtgeen record. Maar liefst vier spelers vonden tijdens een wedstrijd in de eredivisie sneller driemaal het net. Wim van Hanegem maakte op 17 april 1971 in dienst van Feyenoord binnen zes minuten drie doelpunten tegen Excelsior. Ruud Geels (Ajax), Michel Langerak (Dordrecht'90) en Mateja Kezman (PSV) scoorden driemaal binnen zeven minuten.