MÜNCHEN - Aan de hand van Roy Makaay vervolgde Bayern München zaterdag de vooralsnog weinig succesvolle inhaalrace op koploper Werder Bremen. De spits maakte beide treffers in de door zijn ploeg gewonnen thuiswedstrijd tegen Schalke 04 (2-1), maar moest opnieuw constateren dat de lijstaanvoerder ook geen fout maakte.

Werder Bremen had grote problemen tijdens de uitwedstrijd bij Eintracht Frankfurt, maar de koploper won uiteindelijk dankzij een benutte strafschop van Ismael met 1-0. De treffer viel tien minuten voor tijd. Zes wedstrijden voor het einde van de competitie heeft Werder Bremen nog steeds een voorsprong van zeven punten op naaste belager Bayern München.

Topscoorder

Makaay maakte in een uitverkocht Olympia-stadion alweer zijn 21e en 22e competitietreffer. Alleen Ailton maakte dit seizoen in de Bundesliga meer doelpunten. De spits van Werder Bremen staat op een totaal van 25.

Bayern München kwam via een benutte strafschop van Vermant al na vier minuten op achterstand. Makaay maakte in de achtste minuut gelijk en besliste het duel in de 64e minuut.

UEFA-beker

Leverkusen was op schot tijdens de thuiswedstrijd tegen Kaiserslautern. De nummer vier van de competitie won met 6-0. Alle treffers vielen binnen 55 minuten. Ook Borussia Dortmund mag nog hopen op deelname aan de UEFA-beker. De club won de uitwedstrijd bij Hamburger SV (0-2) en klom naar de zesde plaats. Frings en Koller maakten de doelpunten.

Erik Gerets

Het debuut van trainer Erik Gerets bij VfL Wolfsburg leverde vooralsnog geen succes op. De Belg zag zijn nieuwe werkgever verliezen bij Hertha BSC (1-0). De vorig seizoen van Ajax overgekomen Rafael maakte de enige treffer van de wedstrijd.