HOOFDDORP - De slotdag voor de transferdeadline is voor de eredivisieclubs opvallend rustig verlopen. Verschillende spelers en clubs zagen gehoopte transfers niet doorgaan.

Adam Maher, Leroy Fer en Kelvin Leerdam gelden als 'verliezers' van deze transferperiode.

Maher wilde dolgraag naar PSV overstappen, maar de Eindhovense club bood te weinig om AZ tot een akkoord te kunnen verleiden. Een vermeende ultieme poging van PSV op deadline day liep ook op niets uit.

Fer speelt na de winterstop gewoon voor FC Twente, dat niet akkoord ging met de aanvullende eisen die Everton stelde toen bij de medische keuring een (oude) kniekwetsuur aan het licht kwam. Ook op de slotdag kwamen de partijen niet nader tot elkaar.

Djuricic

Mede daardoor speelt Filip Djuricic, in wie Twente de Fer-miljoenen deels wilde investeren, voorlopig gewoon nog bij sc Heerenveen. Trainer Marco van Basten zal daarom opgelucht adem halen.

Dat geldt niet voor Kelvin Leerdam, die zich bij Feyenoord in een uitzichtloze situatie bevindt.

Komende zomer gaat hij aan de slag bij Vitesse, maar die club wilde hem graag per direct al overnemen. Daarover werd met de Rotterdammers echter geen akkoord bereikt.

Stekelenburg

Voor Maarten Stekelenburg waren de druiven eveneens bijzonder zuur. De doelman was letterlijk op weg van AS Roma naar Fulham, maar moest afwachten of de Italiaanse club een goede vervanger kon aantrekken. Omdat dat niet lukte, moet Stekelenburg weer op de bank plaatsnemen in Rome.

Niet in heel Europa is de transfermarkt nu overigens gesloten. In Turkije is de deadline een dag later, terwijl Russische clubs nog een aantal weken de tijd hebben om spelers te verhandelen.