EMMEN - Tussen Fred Rutten en Vitesse-eigenaar Merab Jordania komt het voorlopig niet goed. De trainer heeft donderdagavond na het bekerverlies tegen Ajax stevig uitgehaald naar de geldschieter.

Rutten hoorde na afloop van de met 4-0 verloren halve finale dat Vitesse er niet in geslaagd is zich deze winter te versterken.

''Ik ben teleurgesteld in de eigenaar die van de daken schreeuwt dat we moeten meedoen om het kampioenschap'', reageerde Rutten tegenover Omroep Gelderland.

''Dan moet je dat ook waarmaken en niet supporters voor de gek houden, want dat gebeurt nu en daar houd ik niet van. Ik pas daar voor.''

Rutten ging vanuit Emmen niet met de spelersbus mee terug naar Arnhem, toch zei hij niet boos te zijn. ''Daarvoor heb ik namelijk al te veel meegemaakt in dit half jaar. Ik zit namelijk in een film. Kelvin Leerdam komt ook niet tussentijds heb ik net van een journalist begrepen. Dit is heel slecht voor ons. Zo kun je je ambitie niet waarmaken.''

Leerdam

De trainer zei verder dat het 'er dik in zit' dat hij zijn na dit seizoen aflopende contract niet zal verlengen.

Rutten had gehoopt op drie versterkingen en er in elk geval op gerekend dat Leerdam al per direct losgeweekt zou worden bij Feyenoord. Maar het lukte technisch directeur Ted van Leeuwen niet de middenvelder eerder dan vanaf de zomer te laten overkomen.

''Ik onthoud me van commentaar'', zei Van Leeuwen. ''Was Fred fel? Daar kan ik me wel iets bij voorstellen."