SCOTTSDALE - Andre Agassi heeft zondag zijn vijftigste toernooizege behaald. De Amerikaanse tennisser won de finale van Scottsdale in twee sets van de Spanjaard Juan Balcells (6-2 7-6). In Delray Beach zegevierde de Italiaan Davide Sanguinetti. Hij versloeg in de finale de Amerikaan Andy Roddick met 6-4 4-6 6-4.

Agassi schaarde zich bij een illuster gezelschap. Jimmy Connors, Ivan Lendl, John McEnroe, Pete Sampras, Bjorn Borg, Guillermo Vilas, Ilie Nastase en Boris Becker wonnen in hun carrière ook meer dan vijftig toernooien. "Dit betekent erg veel voor me", zei Agassi na het behalen van de mijlpaal, die op de baan werd gevierd met chocoladecake.

Tiebreak

De 'Las Vegas Kid' brak de harde opslag van Balcells in de zesde en achtste game van de openingsset. De tweede set binnenhalen was lastiger. Balcells werkte op 4-5 twee matchpoints weg en ontsnapte naar de tiebreak. Agassi stelde daarin snel orde op zaken en haalde met 7-2 de overwinning binnen.

Vader

"Voor de wedstrijd dacht ik alleen aan hoe ik mijn tegenstander moest bestrijden. Na afloop realiseerde ik me hoe lang ik al bezig ben, hoeveel keer ik het voorrecht genoot om een beker vast te houden", filosofeerde Agassi na afloop.

In een opwelling gaf hij zijn nieuwste trofee aan zijn vader Mike, die met Agassi's vrouw Steffi Graf en zoontje Jaden Gill was komen kijken. "Hij hielp me op weg op een cruciale leeftijd en houdt meer van tennis dan wie ook."

Polsblessure

Het was overigens de eerste toernooizege van Agassi dit jaar. Een polsblessure hield hem sinds november aan de kant. Hij verloor vorige week bij zijn rentree de finale van het toernooi in San Jose van de Australiër Lleyton Hewitt. Agassi doet de komende twee weken mee aan de toernooien van Indian Wells en Miami.