BORDEAUX - Valencia heeft een belangrijke stap gezet richting de halve finales in de strijd om de UEFA-beker. De Spanjaarden wonnen donderdag het uitduel bij Bordeaux met 2-1. De winnende treffer viel twee minuten voor tijd. Rufete rondde af nadat Canobbio de paal had geraakt.

Bordeaux voetbalde het grootste deel van de partij met tien man. Mavuba werd al na 27 minuten uit het veld gestuurd. De jonge aanvaller, uitblinker in de beginfase, had een trappende beweging gemaakt in de richting van Sissoko. Bordeaux leidde op dat moment met 1-0. Riera had na 18 minuten de Spaanse doelman Canizares gepasseerd.

Het duurde tot de 75e minuut eer Valencia profiteerde van de numerieke meerderheid. Spaans international Baraja passeerde doelman Ramé na een één-twee met Sissoko. Rufete bezorgde de Spanjaarden 13 minuten later een uitstekende uitgangspositie voor de return, volgende week woensdag in Valencia.

Celtic

Bekerhouder Celtic bleef thuis tegen Villarreal steken op 1-1. Henke Larsson behoedde de Schotten voor een nederlaag met een doelpunt in de 64e minuut. De Zweedse international kopte raak uit een voorzet van Agathe. Villarreal, geen hoogvlieger in de Spaanse Primera Division, had al na negen minuten de leiding genomen door een treffer van middenvelder Josico.

Internazionale

Met Andy van der Meyde als bankzitter verloor Internazionale bij Olympique Marseille . Drogba scoorde meteen na het begin van de tweede helft. De Portugese scheidsrechter Cardoso Cortez had acht gele kaarten nodig om het grimmige duel onder controle te houden. Met de 1-0-zege deden de Fransen zichzelf tekort.