HOOFDDORP - Heurelho Gomes maakt het seizoen op huurbasis af bij het Duitse TSG Hoffenheim.

De oud-doelman van PSV komt over van Tottenham Hotspur. Bij de club van trainer André Villas-Boas komt hij al enige tijd niet meer voor in de toekomstplannen.

Tussen 2004 en 2008 stond de 31-jarige Braziliaan onder contract bij PSV, waarmee hij viermaal de landstitel veroverde.

Er werd vorig jaar gespeculeerd over een terugkeer naar Eindhoven, maar dat verhaal werd nooit serieus.

Bij Hoffenheim moet Gomes strijden tegen degradatie uit de Bundesliga. De club staat met dertien punten uit negentien wedstrijden op de zeventiende plek en houdt daarmee alleen Greuther Fürth onder zich.

Wiese 

Met Gomes hoopt Hoffenheim een einde te maken aan de vele tegendoelpunten die het krijgt. Eveneens donderdag werd bekend dat daarom veel bekritiseerde Tim Wiese uit de selectie is gezet.

De 31-jarige keeper kwam afgelopen zomer over van Werder Bremen en kreeg in de tien competitieduels die hij keepte 25 goals om de oren.

Onmenselijk

"De druk waarmee hij elke wedstrijd ingaat om geen fouten te maken is onmenselijk. Hij kan er niet mee omgaan. Daarom nemen wij onze verantwoordelijkheid", liet manager Andreas Müller weten. "Tim kan het niet goed doen in deze situatie. Wat hij ook doet, er is geen kans dat hij eerlijk wordt beoordeeld."

In Duitsland wordt voorzichtig omgesprongen met keepers. In het najaar van 2009 pleegde voormalig Duits international Robert Enke zelfmoord. Hij leed jarenlang aan depressies.

Lees het laatste transfernieuws op ons speciale katern