LONDEN - Chelsea, Fulham en Middlesbrough zijn zondag doorgedrongen tot de halve finales van Engelse FA Cup. Chelsea veegde in zijn kwartfinale de vloer aan met Tottenham Hotspur: 4-0. Middlesbrough bezegelde met drie goals binnen zeven minuten het lot van Everton; 3-0 was ook de eindstand. Fulham won de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion met 1-0.

De kwartfinale tussen Newcastle UnitedArsenal

Bij Arsenal kwam Dennis Bergkamp in de 46e minuut in het veld. Door de 1-1 bleef Arsenal in de laatste achttien wedstrijden zonder verlies. De Londense club leed de laatste nederlaag op 18 december, thuis in de competitie tegen Newcastle (1-3).

Chelsea

Chelsea revancheerde zich voor het pak slaag dat het eerder dit jaar in de halve finale van de League Cup kreeg van Tottenham. De Spurs versloegen Chelsea toen met 5-1. Op White Hart Lane liet Chelsea er zondag geen gras over groeien. Na twaalf munuten maakte Gallas 1-0. Na rust scoorde Gudjohnson twee keer.

Graeme Le Saux viel op door zowel een doelpunt als een rode kaart. In de 73e minuut moest de verdediger eraf na een zware overtreding op Taricco van de Spurs. Hasselbaink werd in de een na laatse minuut gewisseld. Ed de Goey zat op de bank.

MiddlesbroughEverton

Na die onfortuinlijke 1-0 was de organisatie in de Everton-defensie helemaal zoek, waardoor Nemeth en Ince voor een 3-0 ruststand zorgden. Na de pauze speelde Middlesbrough behoudend en gaf Everton geen kans om terug te komen.