MUNCHEN - Formule-1-team Ferrari rijdt de komende twee races waarschijnlijk nog met de wagen van 2001. De stal van wereldkampioen Michael Schumacher kan vermoedelijk pas tijdens de Grote Prijs van San Marino op 14 april in Imola over de nieuwe bolide beschikken.

Ferrari wil met de introductie van de F 2002 geen enkel risico nemen. De revolutionaire auto, waarbij de motor en de versnellingsbak zijn geïntegreerd, was pas begin februari af. De tests gaan naar wens. Luca Badoer reed in het weekeinde op het circuit van Mugello een baanrecord en Luciano Burti legde zonder problemen een volledige raceafstand af. Toch blijft Ferrari voorzichtig.

Voorlopig ondervindt het Italiaanse team weinig nadeel van de situatie. Schumacher won vorige week de eerste race van het seizoen in het model van afgelopen seizoen.

Volkswagen heeft ondertussen de geruchten ontkend dat het in de Formule 1 wil stappen. Directeur Bernd Pischetrieder maakte bekend dat de Duitse autofabrikant de komende vijf jaar geen rol wil spelen in de hoogste autosportklasse. Pas als de zogenoemde Concorde-overeenkomst tussen de teams, autofabrikanten en de autosportbond FIA in 2008 afloopt, is VW geïnteresseerd in de Formule 1. De fabrikanten hebben plannen een eigen raceserie te beginnen.

/DOSSIERFormule 1