CORUNA - Deportivo la Coruna heeft in de kwartfinale van deChampions League voor een daverende stunt gezorgd. De Spaanse ploegversloeg titelhouder AC Milan met liefst 4-0 en werkte daarmee eenachterstand van 4-1 weg die het elftal in de eerste wedstrijd inMilan opliep. Deportivo speelt in de halve finale tegen FC Porto,dat in de andere midweekse kwartfinale Olympique Lyon uitschakelde(2-2 2-0).

Het duel leek op voorhand een formaliteit te worden voor deItalianen. De huidige houder van de Champions League won het eersteduel twee weken geleden in Milaan met 4-1, waardoor Deportivoalleen aan een grote overwinning, minimaal drie goals verschil,genoeg zou hebben om zelf als winnaar van de tweestrijd naar dehalve finales door te stromen.

Remedie

De beste remedie om dat resultaat te behalen was een vroegegoal. Daaraan voldeed de ploeg. Al in de vijfde minuut maakteaanvaller Pandiani de belangrijke treffer. De spits nam de bal opde rand van het strafschopgebied aan, draaide bij zijn tegenstanderweg en schoot de bal feilloos buiten bereik van doelman Dida in deverre hoek, 1-0.

De keeper speelde in het vervolg van de eerste helft eenopmerkelijke rol. Hij redde enkele malen knap op doelpogingen vanonder anderen Victor en Valeron. De doorgaans zo betrouwbaresluitpost ging in de 34e minuut echter in de fout. Hij liep ondereen hoge voorzet heen, waardoor Valeron de belangrijke 2-0 konmaken.

Blunder

Het stadion van Deportivo - Riazor - trilde na het doelpunt opzijn voegen. Bijna niemand had rekening gehouden met een stunt,maar door de twee snelle doelpunten hing een verrassing ineens inde lucht. Nog voor rust poetste de Noord-Spaanse ploeg de in Milaanopgelopen achterstand weg. In de 43e minuut strafte Luque eengeweldige blunder van Nesta af. De verdediger trapte over de balheen, waarna Luque door kon lopen in de richting van het doel vanDida. Hij schoot onhoudbaar het derde doelpunt achter deBraziliaan, 3-0.

Na rust probeerde AC Milan nog van alles om het negatieve tij tekeren. Ex-Feyenoorder Tomasson, die net als Seedorf een basisplaatshad, werd vervangen door Inzaghi. Dat allemaal in de hoop dat ernog een doelpunt zou vallen. Die treffer viel uiteindelijk aan deandere kant. Fran trapte van grote afstand op de goal van Dida, zagzijn schot onderweg van richting veranderd en de 4-0 stond op hetscorebord - genoeg om Milan uiterst verrassend uit de ChampionsLeague te stoten.

Koelbloedig

In de halve finale van het hoogst aangeschreven Europesetoernooi speelt Deportivo tegen FC Porto. De Portugezen rekendenwoensdag koelbloedig af met Olympique Lyon. In de eerste wedstrijdwon de ploeg al met 2-0 van Lyon. Op Franse bodem voegde hetelftal, dat eerder al Manchester United uit de Champions Leaguekegelde, daar een gelijkspel van 2-2 aan toe.

Porto nam in Lyon al snel een voorsprong van 1-0. Maniche maaktehet belangrijke doelpunt. Luyindula verzorgde de gelijkmaker voorLyon. Na rust was het opnieuw Maniche die het Portugese team op debeslissende voorsprong zette. Een late gelijkmaker van Elber deeddaaraan niet meer af, 2-2.