EINDHOVEN - Met het oog op de kwartfinale in de UEFA-beker donderdag tegen Feyenoord had PSV zaterdagavond een goede generale repetitie. In Eindhoven ontdeed de ploeg zich zeer eenvoudig van Roda JC, 4-1.

Toch waren er twee flinke tegenvallers voor PSV: de rode kaart voor Hofland na het vasthouden van Soetaers en het uitvallen van middenvelder Vogel, die bij een botsing met Roda-verdediger Vrede een hersenschudding opliep en uit voorzorg naar het ziekenhuis werd afgevoerd.

PSV was oppermachtig. Kezman opende in de 18e minuut de score, waarna topscorer Vennegoor of Hesselink twee keer scoorde. Rommedahl zorgde net voor de rust voor de 4-0. Na een uur liet PSV het lopen en werd het nonchalant. Sonko scoorde zowaar 4-1, maar Roda was daarna krachtenloos.

Heerenveen wint van RKC

Heerenveen verstevigde door een zege tegen RKC Waalwijk (2-0) zijn positie in de top van de eredivisie. De Brabanders hielden zaterdagavond in het Abe Lenstra-stadion tot aan de rust stand (0-0), maar daarna drukte Heerenveen door. In de e minuut scoorde Selakovic 1-0. In de 56e minuut kon Molhoek van RKC vertrekken na zijn tweede gele kaart. Lurling maakte meteen daarna 2-0.

/DOSSIEREredivisie