LONDEN - Voor Arsenal leken dit seizoen de prijzen voor het oppakken te liggen. De Londense formatie is met het einde van het seizoen in zicht echter nog maar op één front actief. Binnen drie dagen verloor de ploeg het uitzicht op winst in de FA Cup en in de Champions League. In dat laatste toernooi werd het dinsdag in een fantastische wedstrijd verrassend door Chelsea uitgeschakeld, 2-1. De eerste wedstrijd eindigde in een 1-1-gelijkspel.

Voor Arsenal kwam de kraker tegen Chelsea op een moeilijk moment. De onverslaanbaar geachte Londense club verloor afgelopen weekend in de halve finale van de FA Cup met 1-0 van Manchester United, waardoor het behalen van de 'treble', het landskampioenschap, de FA Cup en de Champions League, onmogelijk werd. Het verspelen van de kans op een Europese hoofdprijs tegen een Engelse tegenstander is een nieuwe smet op het seizoen.

Bergkamp

Zeker omdat Chelsea in de competitie nog maar vier punten achterstand heeft op de Arsenal, dat weliswaar een wedstrijd minder speelde dan de club van staalmagnaat Abramovitsj. Het is de vraag of de ploeg van Dennis Bergkamp de twee mokerslagen op tijd te boven komt om zich volledig op de Engelse titel te kunnen richten.

De Nederlander, de laatste weken in uitstekende doen, ontbrak in de basisopstelling van coach Wenger. Bij Chelsea deden wel twee Nederlanders mee. Zowel Mario Melchiot als Jerrel Hasselbaink mocht van trainer Rainieri opdraven. In de eerste ontmoeting tussen de twee grootmachten ontbraken beide spelers nog.

Het duel speelde zich in een volgepakt Highbury (38.500) af in een razend tempo. Beide ploegen speelden vol op de winst, waardoor er een aantrekkelijk schouwspel ontstond met kansen aan beide kanten. Al na twintig minuten was Henry dicht bij het openingsdoelpunt, maar hij schoof de bal vrij voor keeper Ambrosio voorlangs. Ook Pires kreeg een uitstekende mogelijkheid. Hij kopte een voorzet van Cole in het zijnet.

De beste mogelijkheid bij Chelsea kwam op naam van Duff. De aanvaller kapte zich vrij voor het doel van Arsenal, maar schoot gehinderd door Edu naast. In de laatste seconde van de eerste helft kwam Arsenal alsnog op voorsprong. De Spaanse aankoop Reyes, gekomen in de periode dat de Londense club ook naar Van Persie hengelde, maakte de 1-0. Hij tikte een teruggekopte bal hard door de benen van Ambrosio.

Lehmann

Direct na rust kwam Chelsea terug in de wedstrijd. Net als in de eerste wedstrijd ging doelman Lehmann niet vrijuit bij de treffer. Hij verwerkte een hard afstandsschot slecht en tikte de bal voor de voeten van Lampard, die geen moeite had met het buitenkansje, 1-1. In het verloop van de tweede helft trok Chelsea langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe, wat in de slotfase leidde tot de winnende treffer.

Uitgerekend linksback Bridge maakte het doelpunt. De verdediger scoorde na een fraaie aanval, 2-1. Chelsea speelt in de halve finale tegen AS Monaco dat verrassend Real Madrid uitschakelde.