GENK - Sef Vergoossen vertrekt per direct bij de Belgische topclub Racing Genk . De Nederlander ziet zijn vertrek als de beste manier om de negatieve spiraal waarin Genk verkeert, te doorbreken. De club zelf wilde de trainer tot het einde van het lopende seizoen behouden. De Limburger had een contract voor onbepaalde tijd. Genk maakte eerder op de dag al bekend dat de wegen van Vergoossen en de club na dit seizoen zouden scheiden.

Naast Vergoossen stapt ook assistent-coach Jos Daerden op. Beide trainers waren bezig aan hun derde seizoen in Genk. In het eerste seizoen werd de club landskampioen waardoor er het jaar erop Champions League-voetbal te zien was bij de vereniging.

Na het succesvolle eerste jaar werden de prestaties allengs minder. Vorig seizoen eindigde Genk als zesde, waardoor het naast Europees voetbal greep. Ook dit seizoen lijkt er weinig eer meer te behalen. De achterstand op koploper Anderlecht bedraagt al 25 punten. Genk staat op de zesde plaats.

'Resultaten bleven uit'

"Ik heb het besluit vanmorgen genomen", zei Vergoossen in een reactie bij Studio Sport . "De consequenties van doorgaan waren te groot. Voetballend pakte de spelersgroep het nog wel op, maar de resultaten bleven helaas uit. Dan is het beter om niet met elkaar door te gaan. Er zouden in het vervolg van de competitie te veel complicaties hebben kunnen optreden. Het werkte gewoon niet meer."

Vergoossen en Daerden worden opgevolgd door het duo Denier/Van Geneugten. Zij zullen de resterende zes wedstrijden in de Belgische eerste klasse voor hun rekening nemen. Genk gaat wel op zoek naar een nieuwe trainer voor volgens seizoen.