ROTTERDAM - Zwemster Inge de Bruijn dook dinsdag in een bad met bijzondere tegenstanders. De olympisch kampioene zwom in de Rotterdamse diergaarde Blijdorp tussen de haaien en barracuda's. De Bruijn opende het nieuwe publieksevenement ZOOlympics, waar kinderen hun kennis over dieren kunnen testen.

"Best wel eng", vond de zwemkampioene haar afdaling in het haaienbassin. "Het blijven toch haaien, ook al zijn ze niet zo heel groot." De beesten bleken banger van de 'nieuwe blonde vis' dan andersom, en zwommen hard weg. Alleen de barracuda's waren nieuwsgierig. Twee duikers bleven in de buurt om De Bruijn te beschermen.

De ZOOlympics in Blijdorp biedt kinderen gelegenheid hun krachten te meten met de snelste lopers, diepste duikers en verste springers in de dierenwereld. Spelenderwijs leert de jeugd zo over de krachten en bijzondere eigenschappen van dieren.

De Bruijn merkte dat haaien een stuk sneller kunnen zwemmen dan de op een na snelste vrouw ter wereld. "Dit was wel hartstikke leuk om te doen", zei ze. ZOOlympics vindt plaats tot en met de Olympische Spelen van Athene, waar De Bruijn haar gouden successen van Sydney 2000 wil herhalen.