EINDHOVEN - Trainer Guus Hiddink van PSV kan donderdagavond tijdens de eerste ontmoeting in de kwartfinale van de UEFA-beker tegen Newcastle United waarschijnlijk weer over Johann Vogel beschikken. De Zwitser lijkt genezen van een blessure aan de bilspier. Hij werkte dinsdag zonder problemen de groepstraining af. John de Jong is wellicht niet beschikbaar voor het duel met de Engelse subtopper in het Philips-stadion. De geboren Hagenaar verliet dinsdag met een kuitblessure vroegtijdig het trainingsveld.

"Het ziet er niet goed uit", aldus trainer Hiddink van de Eindhovense club. "Ik vrees het ergste voor de wedstrijd van donderdag tegen Newcastle United."

Met het oog op de blessure van De Jong komt de rentree van Rommedahl als geroepen. Na afwezigheid van bijna vijf maanden betrad de Deense buitenspeler afgelopen zaterdag tijdens de uitwedstrijd tegen RKC al als invaller het speelveld. "Hij heeft nergens last van. Dennis kan spelen maar ik weet niet of hij het een hele wedstrijd volhoudt", aldus Hiddink die bij absentie van De Jong tegen de Engelsen met de buitenspelers Park en Rommedahl kan spelen.

Het herstel van Robben, Ooijer en Lucius verloopt voorspoedig. Het drietal trainde dinsdag apart van de selectie en vooral Robben maakte een fitte indruk. "Toch heb ik hem bewust niet aan het partijspelletje laten deelnemen", aldus Hiddink.

"We moeten voorkomen dat hij weer te snel zijn rentree maakt. Robben wil graag maar is een speler die afgeremd moet worden. Hij speelt heel explosief en daarvoor moet zijn hamstring helemaal zijn genezen. Ik wil geen risico met hem nemen en laat hem liever een wedstrijd te lang dan te kort aan de kant. Ik heb wel goede hoop dat Robben volgende week tijdens de uitwedstrijd in Newcastle kan meespelen."