UTRECHT - FC Utrecht heeft zijn eerste zege sinds de winterstop binnen. De ploeg van trainer Adelaar maakte vrijdagavond tegen Sparta (4-2) een einde aan een reeks van zes duels waarin slechts gelijke spelen tegen Feyenoord en Heerenveen werden behaald.

Utrecht verspeelde in die korte tijd de kans op Europees voetbal via de competitie. Alleen een stunt in de Amstel Cup kan het seizoen nog redden, maar dan moeten de Utrechtenaren in de halve finale wel zien te winnen van de stuntploeg Ajax 2.

De overwinning tegen de nummer voorlaatst Sparta, betekent niet dat Utrecht de sportieve crisis te boven is. Daarvoor speelde de ploeg veel te zwak ondanks de ruime zege. Er zat geen enkele lijn in het spel. Utrecht had echter het geluk dat de Rotterdammers veel te slordig met hun kansen omsprongen. Bovendien kwamen de doelpunten van Utrecht (2-1 en 4-2) heel gelukkig tot stand.

Huilen

De eerste helft in Nieuw Galgenwaard was kwalitatief om te huilen, maar had door het gepruts aan beide kanten een hoge amusementswaarde. Utrecht had bij rust een voorsprong van 2-1, maar -3 of 5-4 had net zo goed gekund. De thuisploeg kwam halverwege op voorsprong door Kuijt, die een voorzet van Vreven achter doelman Kros kopte.

Nauwelijks een minuut later, leidde Vreven de gelijkmaker van Sparta in. De Belg speelde terug op doelman Ponk, maar deze wist daar geen raad mee. Op onverklaarbare wijze liet hij de bal passeren: 1-1. Op slag van rust werd het toch 2-1. Vreven schoot van grote afstand via het lichaam Sparta's centrale verdediger Marilia raak.

Ook in de tweede helft ging het foutenfestival verder. Vooral aan de kant van Utrecht. De 2-2 van Spartaan Langerak was dan ook niet verrassend. Adelaar greep vervolgens in en wisselde Bosschaart voor Van den Bergh. De invaller bereidde meteen de 3-2 van Gluscevic voor. De 4-2 paste in het beeld van de wedstrijd. De beste man van het veld, Nieuwenburg, raakte ruim een kwartier voor tijd de bal zo ongelukkig, dat hij zijn eigen doelman Kros passeerde.

/DOSSIEREredivisie