HEERENVEEN - Rintje Ritsma heeft zijn contract met schaatsploeg TVM met een jaar verlengd. Dat heeft de formatie maandag bekendgemaakt. Door blessureleed beleefde de 33-jarige Fries een weinig succesvol seizoen. In augustus vorig jaar brak de veelvuldig Europees en wereldkampioen bij het kitesurfen zijn kuitbeen. Hij kwam wel in actie bij een paar wedstrijden, maar miste de grote toernooien.

Ritsma is er alles aangelegen komend seizoen weer op topniveau te presteren. "Ik ben fit en zal vanaf mei weer hard gaan trainen om mee te kunnen doen in de top. Ik ben nog steeds hartstikke ambitieus en ik ben blij dat ik binnen de TVM-ploeg de best mogelijk situatie vind om goed te kunnen presteren." Ritsma staat sinds 2000 onder contract bij TVM.

President-directeur Arjan Bos van het verzekeringsbedrijf is blij dat de samenwerking wordt voortgezet. "Rintje is een van de boegbeelden van onze ploeg en een schitterende ambassadeur voor ons bedrijf. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij het komend seizoen weer met de besten mee zal strijden."