AMSTERDAM - Jari Litmanen heeft het voorlopig verbruid bij Ronald Koeman. De Fin speelde vorige week met zijn land een oefenduel op Malta (1-2) en de trainer van Ajax was zeer verbaasd toen hij op teletekst zag dat Litmanen de winnende goal voor zijn rekening had genomen. Bij zijn terugkomst in Amsterdam bleek Litmanen wederom een blessure te hebben.

Litmanen speelde dit seizoen pas zes competitiewedstrijden en Ajax besloot onlangs na dit seizoen afscheid te nemen van de aanvallende middenvelder mede vanwege de blessuregevoeligheid van de Fin. De club sprak toen de hoop uit dat Litmanen zijn carrière bij Ajax op een waardige manier kon afsluiten met het spelen van enkele wedstrijden. Door zijn invalbeurt tegen Malta moest hij zich echter afmelden voor het duel van afgelopen zondag tegen FC Groningen (2-1) en dat schoot Koeman in het verkeerde keelgat.

"Een training bij Ajax is misschien wel intensiever dan een interland met de Finse ploeg", sprak hij cynisch. Koeman had bovendien niet verwacht dat Litmanen in actie zou komen tijdens de oefeninterland in Valletta. "Hij moest een aantal zaken afhandelen, dus we hadden Jari vrijaf gegeven. Ik zei vooraf nog tegen 'm: Je gaat toch niet spelen hè? Het antwoord liet hij toen al in het midden. Toen zag ik op teletekst dat hij had gescoord. Ja, op de training zeker, dacht ik. Nu kan ik bij Ajax weer geen beroep op hem doen."