MADRID - Real Madrid heeft in de uitwedstrijd tegen het bescheiden Albacete geen fout gemaakt. De koploper van de Primera Division won zaterdagavond met 2-1. Valencia volgde 24 uur later met een overwinning op het nog poverder Murcia (2-0) maar liet de fans akelig lang wachten. Aan de zegereeks van FC Barcelona, negen wedstrijden lang, kwam een einde. Villarreal hield de ploeg van Frank Rijkaard in Nou Camp op 0-0.

Reals Braziliaanse verdediger Roberto Carlos opende de score in de 20e minuut. Zijn harde schot werd van richting veranderd. De Portugese international Luis Figo besliste de wedstrijd ver na rust door een machtige vrije trap van Roberto Carlos in het doel te laten ketsen, al dan niet bewust. In de slotfase bracht Libero Parri de spanning nog even terug.

Barcelona liep zich voor 90.000 toeschouwers stuk op de hechte afweer van Villarreal. Rijkaard zag weinig uitgespeelde kansen. De vele afstandschoten van Davids en Ronaldinho leverden geen doelpunt op. Ook invaller Kluivert, terug na een langdurige knieblessure, kon de ban niet breken. Behalve Davids begonnen ook Reiziger, Van Bronckhorst en Cocu in de basis. Overmars bleef op de bank.

Valencia slaagde er bijna vijf kwartier lang niet in een gaatje te vinden in de defensie van Murcia, dat degradatie alleen met hulp van de voorzienigheid nog lijkt te kunnen ontlopen. Een punt bij de nummer twee van de ranglijst had daarop hoop kunnen bieden. Het mocht niet zo zijn. Mauricio Pellegrino had in de 73e minuut alsnog succes. Mista bepaalde de eindstand even later op 2-0.