ROME - De voorsprong van AC Milan op de naaste concurrent is wederom geslonken. De ploeg van Clarence Seedorf kwam voor de tweede maal op rij niet verder dan een gelijkspel. Op bezoek bij Modena moest AC Milan zich tevreden stellen met 1-1.

AS Roma profiteerde van dat puntenverlies. De Romeinse ploeg versloeg Lecce met 3-0 en heeft nu negen punten achterstand, plus een duel tegoed. Juventus kon het gat met AC Milan niet verkleinen. De 'Oude Dame' verloor in Milaan met 3-2 van Internazionale. De competitie in de Serie A duurt nog zes duels.

Na de overwinning van AC Milan op Juventus, vorig maand, leek de miljoenenploeg heel snel af te koersen op de landstitel. Dat besef lijkt echter een verlammende werking op de spelers te hebben, want vervolgens liet de formatie in twee wedstrijden vier punten liggen. Vorige week kon voor eigen publiek ternauwernood een nederlaag worden voorkomen. Het duel met middenmoter Chievo eindigde in 2-2.

AC Milan

Zondag wist AC Milan, waar Clarence Seedorf de volledige wedstrijd speelde, wederom niet te winnen. Jon Dahl Tomasson zette zijn ploeg in de 41e minuut op voorsprong, vlak na rust maakte Amoruso gelijk.

Het als vierde geplaatste Lazio Roma boekte een ruime overwinning op Siena: 5-2. De zege was vooral te danken aan de Braziliaanse schutter Cesar die een hattrick produceerde. Voor Ancona is het seizoen eigenlijk afgelopen. De club, die nog geen enkel competitieduel winnend afsloot, verloor met 1-0 van Sampdoria en is daardoor gedegradeerd.

Inter

De Nigeriaan Obafemi Martins zette Inter, alweer zonder Van der Meyde, na zes minuten op voorsprong. Ploeggenoot Kily Gonzalez herstelde het evenwicht onbedoeld halverwege de eerste helft. De Milanese ploeg ging met 2-1 rusten door een rake strafschop van Vieri. Vlak na hervatting besliste Stankovic de wedstrijd. Di Vaio bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 3-2. Juve speelde toen al geruime tijd met tien man. Montero kreeg rood.