BREDA - De politie in Breda heeft zondag voorafgaand aan de voetbalwedstrijd in de eredivisie NAC - Feyenoord enkele molotovcocktails gevonden in een geparkeerde auto. De eigenaar van de auto is nog niet aangehouden. In een andere geparkeerde auto lagen enkele slagwapens.

De politie hield drie NAC-supporters aan voor verboden wapenbezit, het gooien van een blikje bier en een poging iemand te lijf te gaan met een paraplu. De drie kregen een boete. Voor de wedstrijd leek de situatie even uit de hand te lopen toen enkele tientallen supporters van beide clubs elkaar op straat troffen. Door snel optreden van de mobiele eenheid van de politie en politie te paard kon dit worden voorkomen.

Tijdens en na de wedstrijd deden zich geen incidenten voor. Uit voorzorg was de afgelopen dagen een naast het stadion gelegen parkeerterrein in aanleg afgezet met zeecontainers omdat er veel losse stenen lagen.

Utrecht-ADO

De politie heeft na afloop van de voetbalwedstrijd FC Utrecht tegen ADO Den Haag veertig aanhoudingen verricht. Dat maakte de Utrechtse politie zondag bekend. De politie was tijdens het risicoduel met 250 man op de been. Voor en tijdens de wedstrijd deden zich nauwelijks problemen voor. Haagse supporters werden op een terrein bij knooppunt Oudenrijn gefouilleerd. Daarbij zijn twee kleine zakmessen in beslag genomen.

Na het vertrek van de ADO-fans werden groepen Utrecht-supporters om onverklaarbare reden onrustig. Ze vielen agenten aan en bekogelden hen met stenen. Verder werd een politiebus aangevallen. De veertig aangehouden personen zitten vast op beschuldiging van openlijke geweldpleging. De politie sluit meer arrestaties niet uit.