BREDA - Op bezoek bij NAC hield Feyenoord zich zondagmiddag via een ruime zege (0-3) staande in de race om de tweede plaats met PSV. Pas na rust profiteerden de Rotterdammers van een gebrek aan schotkracht van de Bredanaars.

Video NAC- Feyenoord:
Breedband
Smalband

Buffel (2) en Van den Berg maakten de doelpunten. Nummer drie Feyenoord heeft zes duels voor het einde van de competitie nog steeds een punt minder dan PSV.

ADO

In een doelpuntrijke wedstrijd heeft ADO Den Haag zondag de 250e nederlaag in de eredivisie geleden. Uit bij FC Utrecht werd het 5-3. ADO blijft op de 'veilige' vijftiende plaats, met een voorsprong van vier punten op Vitesse.

Bij rust was het al 3-3, door treffers van El-Akchaoui, Stroeve en Castelen voor ADO en Zwaanswijk (2) en Van den Bergh voor Utrecht. De laatste maakte na rust ook de 4-3, via De Groot werd het 5-3. ADO-aanvaller Simons verloor daarna zijn zelfbeheersing en haalde uit naar het hoofd van Zwaanswijk. Scheidsrechter Wiedemeijer gaf Simons direct rood.

Ajax

Ajax heeft zondagmiddag met de nodige moeite met -1 van FC Groningen gewonnen. De Amsterdammers hadden het lange tijd zeer moeilijk tegen de zeer verdedigend spelende noorderlingen, die zelfs even zicht hadden op een gelijkspel. Ajax kwam in de 57e minuut op voorsprong door een doelpunt van Rafael van der Vaart, maar zag Glen Salmon een kwartier voor tijd verrassend de gelijkmaker maken. Vlak voor tijd behoedde Heitinga Ajax met zijn doelpunt voor het eerste puntenverlies van dit seizoen in eigen stadion.