AMSTERDAM - Na een serie slechte prestaties in de nationalecompetitie boekte PSV zaterdagavond in Waalwijk een eenvoudige zegeop RKC (0-4). Vennegoor of Hesselink opende in de 9e minuut descore. Kezman (2) en Park troffen na rust doel.

FC Zwolle heeft bij RBC Roosendaalopnieuw een belangrijk punt gesprokkeld in de strijd voor hetbehalen van de nacompetitie: 1-1. Nadat De Graaf in de allereersteminuut RBC op voorsprong had gezet, zorgde Zuurman nog voor rustvoor de gelijkmaker.

Roda JC kan zich opmaken voor Intertoto

Roda JC kan zich gaan opmaken voor een kortezomervakantie. De Kerkraadse ploeg leed in eigen huiseen dure nederlaag tegen concurrent Heerenveen (0-1), zodatdeelname aan de Intertoto de enige weg naar Europees voetbal lijktvoor de manschappen van trainer Vloet. Middenvelder Väyrynen veldevlak voor tijd het vonnis. Heerenveen heeft nog alle kans omtrainer De Haan met een Europees ticket uit te zwaaien.

AZ wint van Vitesse

AZ heeft in de Alkmaarderhout veelmoeite gehad met staartploeg Vitesse: 2-1. Meerdink en Nelissekopten AZ na rust naar 2-0. Door een doelpunt van invaller Amoaheen kwartier voor tijd kwam de spanning in het duel terug.

FC Volendam wint weer eens

FC Volendam heeft in de strijd tegendegradatie een kostbare zege bij FC Twente behaald: 1-2. Daarmeededen de Noord-Hollanders de laatste plaats in de eredivisie weerover aan FC Zwolle, dat eerder op de avond bij RBC Roosendaal op-1 bleef steken.

Voor FC Volendam, dat in de laatste acht duels zeven keerverloor, scoorden Buys en Esajas. Ramzi bracht FC Twente opvoorsprong. Voor de Tukkers was het de vierde competitienederlaagop rij.