DENDERMONDE - De uitslag van de dopingtest die wielrenner Frank Vandenbroucke vorige week heeft ondergaan, blijft geheim. Het parket van Dendermonde onderzoekt de zaak tegen de Belg, in wiens woning verschillende soorten dope zijn aangetroffen.

In belang van het onderzoek wordt het resultaat van de urinetest niet bekendgemaakt. Dat heeft het parket vrijdag meegedeeld.

Werkgever Domo-Farm Frites zette de renner eind februari op straat na de vondst van epo, clenbuterol en morfine in zijn woning.

Sainz

Sainz is inmiddels een vrij man. Justitie heeft hem vrijdag vrijgelaten. Eind februari was Sainz opgepakt nadat de politie in de kofferbak van zijn auto verboden middelen had aangetroffen. Volgens de advocaat van Sainz is de uitslag van de onderzoeken naar de middelen vermoedelijk positief voor de verzorger.

Opgelucht

De 58-jarige reageerde zelf opgelucht tegenover de Belgische televisie. "Ik ben blij dat de verdenkingen in mijn richting zijn opgeheven." Er zou zijn aangetoond dat Sainz, bijgenaamd dokter Mabuse, slechts homeopatische middelen in zijn auto had. Vrijdag kreeg de onderzoeksrechter de testresultaten binnen. "Vermoedelijk is de uitslag negatief, waardoor er geen reden meer is mijn cliënt nog langer aan te houden", aldus de advocaat van Sainz.

/SPORTDoping in auto bij ex-verzorger Vandenbroucke