SYDNEY - Ian Thorpe zal geen beroep aantekenen tegen zijndiskwalificatie op de 400 meter vrije slag. Dat zei de zwemmerdonderdag in Sydney op de zesde dag van de Australische trials voorde olympische spelen van Athene.

"Misschien is de diskwalificatie achteraf wel een zegen",dacht Thorpe hardop. "Ik kan me nu in de training toeleggen op de meter vrij. Dat is een heel andere discipline dan de 400vrij."

Gevallen

De Australiër viel voor de start van de 400 meter van hetblok en werd gediskwalificeerd. Daardoor kwam hij niet inaanmerking voor een olympisch startbewijs en kan hij in Athene nietzijn olympische titel verdedigen.

Juristen adviseerden de zwemmer beroep aan te tekenen. In hunogen was er geen sprake van een valse start omdat hij niet te vroegvertrok maar van het startblok viel. De 21-jarige megaster gaat erniet op in. "Ik ga me concentreren op de 100 en 200 meter vrijeslag. In het verleden heb ik de 100 nooit voldoende aandachtgeschonken in de training. Ik heb nog een paar maanden om me tespecialiseren." Hij won de 100 meter in Sydney in 48,83 seconden.