PSV weer koploper na ruime zege op Heracles

ALMELO - PSV heeft zich zaterdag hersteld van de smadelijke nederlaag bij de hervatting van het seizoen tegen PEC Zwolle. De ploeg van trainer Dick Advocaat rolde Heracles in Almelo met 5-1 op. De thuisclub slaagde er geen moment in de zwakke plekken van PSV bloot te leggen.

Advocaat greep een week na de zeperd tegen PEC (1-3) weer terug op het verdedigingsduo Marcelo - Timothy Derijck. De terugkeer van Derijck in de basis ging ten koste van Mathias Jörgensen, één van de PSV'ers die een week geleden door het ijs was gezakt.

Jetro Willems verving links achterin de geschorste én geblesseerde Erik Pieters.

De Eindhovense defensie maakte ook in Almelo soms een wankele indruk, maar bleef desondanks vrij eenvoudig overeind. Heracles kon niet verbloemen dat het met het vertrek van spits Samuel Armenteros (Anderlecht) en spelmaker Willie Overtoom (AZ) veel kwaliteit heeft ingeleverd.

Geoffrey Castillion, die nu de nieuwe aanvalsleider van de Almeloërs is, gleed vaak uit als hij in kansrijkepositie kwam. Op het middenveld kon Marko Vejinovic nog niet zijn stempel drukken op het spel van de zwart-witte brigade.

Matavz

PSV had in de voorgaande 25 competitieduels met Heracles slechts één keer verloren en kende ook zaterdag weinig problemen. Halverwege de eerste helft namen de bezoekers de leiding door Tim Matavz, die een prachtige pass van Kevin Strootman controleerde en vervolgens droog in de verre hoek schoot: 0-1.

Aan de andere kant kreeg Heracles in de eerste helft één grote kans. Thomas Bruns zette met zijn hoofd Vejinovic vrij voor Boy Waterman, maar die maaide over de bal heen.

Jeremain Lens faalde tien minuten voor rust niet toen Dries Mertens hem alleen voor Heracles-keeper Remko Pasveer zette: 0-2.

Debuut Hiljemark

Het werd in de tweede helft nog even spannend toen Everton na een uur een afgeslagen bal achter Waterman knalde, maar lang kon Heracles niet dromen van een gelijkspel.

Georginio Wijnaldum zette PSV enkele minuten later weer op een veilige voorsprong van 1-3. Advocaat gunde daarna zijn aanwinst Oscar Hiljemark diens debuut. De Zweed zag van dichtbij hoe Mertens en Wijnaldum de score opvoerden naar 1-5.

Lees meer over:
Tip de redactie