sc Heerenveen verspeelt zege bij PEC Zwolle

ZWOLLE - sc Heerenveen heeft zaterdagavond opnieuw niet weten te winnen in de eredivisie. Op bezoek bij PEC Zwolle verspeelde de ploeg van Marco van Basten kort voor tijd een 1-0 voorsprong. Het duel eindigde in 1-1.

Zowel Heerenveen als Zwolle schiet niets op met een punt. Beide ploegen blijven met negentien punten uit twintig duels op respectievelijk de dertiende en veertiende plaats op de ranglijst staan.

De uitslag was terecht. De wedstrijd verdiende geen winnaar. De eerste helft bleef zonder doelpunten. In het levendige duel kregen beide ploegen voor rust enkele kansen. Fred Benson (PEC) en Filip Djuricic (Heerenveen) deden er te weinig mee.

Briljante actie

Alfred Finnbogason maakte wel een briljante actie op de achterlijn, speelde twee man door de benen, maar schoot dom in het zijnet, waar hij beter had kunnen afleggen op een mede-aanvaller.

Richting de rust verhardde de wedstrijd. Scheidsrechter Jeroen Sanders werd vier keer gedwongen de gele kaart te trekken voor ruw spel.

Jesper Drost en Joey van den Berg van de thuisclub en Marten de Roon en Jukka Raitala van de bezoekers werden officieel gewaarschuwd door de spelleider met uitstekend inzicht.

Vijftiende doelpunt

Onmiddellijk na rust scoorde Heerenveen. Finnbogason maakte zijn vijftiende doelpunt op aangeven van Rajiv Van la Parra. De Zwolse defensie maakte daar een onthustsend zwakke indruk.

PEC moest na die fout en tegenvaller noodgedwongen meer op de aanval spelen. Scoren voor eigen publiek bleek andermaal zeer moeilijk, mede doordat SC Heerenveen een tiental meters meer naar achteren speelde. PEC scoorde thuis dit seizoen in de eredivisie slechte zeven keer in negen duels.

De promovendus had halverwege de tweede helft geluk toen Filip Djuricic een opgelegde kans niet verzilverde naar 0-2. De volley van de Serviër ging over het doel.

Hoop

PEC Zwolle hield daardoor hoop, zette naar het einde toe steeds meer aan. Een wissel van coach Art Langeler pakte goed uit. Fred Benson, in de spits aan banden gelegd, maakte plaats voor routiner Arne Slot.

De invaller ging zwerven en stichtte gevaar. Een drijvende kracht was ook verdediger Van den Berg.

Woedend

De stopper toog vaak mee ten aanval en hij was het ook die in de 86e minuut de voorzet gaf naar invaller Denni Avdic. De Zweed kopte in de korte hoek hard binnen, 1-1. Een verdiende treffer voor de thuisclub.

In de dug-out ging Marco van Basten uit zijn dak. Hij was woedend dat de eerste uitzege dit seizoen enkele minuten voor tijd verloren ging.

NUwerk

Tip de redactie