Ivoorkust in zetel in Afrika Cup na zege op Tunesië

RUSTENBURG - Ivoorkust heeft zaterdag ook zijn tweede wedstrijd in het toernooi om de Afrika Cup gewonnen. In Rustenburg werd Tunesië verslagen. Het duel eindigde in 3-0.

Plaatsing voor de volgende ronde kan het land daarmee bijna meer ontgaan. De doelpunten werden gemaakt door Gervinho, Yaya Touré en Didier Ya Konan.

Opvallend was dat Didier Drogba voor het eerst in zijn interlandloopbaan was gepasseerd. De voormalige spits van Chelsea viel nog wel in.

Eerder had hij zelf al aangegeven niet optimaal in conditie te zijn. Drogba speelde de laatste twee maanden nauwelijks en mist ritme.

''Ik voel me geweldig'', zei Drogba naderhand. ''De coach heeft een elftal samengesteld dat het goed heeft gedaan. Laten we er geen zaak van maken dat ik niet van het begin speelde. Het was niet mijn beslissing, maar ik accepteer dit wel. Het is geen 'big deal' wat mij betreft. Het gaat er om dat we de finale halen en die dan nog winnen ook. Dat is het enige wat telt.''

De vervanger van Drogba was Salomon Kalou, oud-speler van onder andere Feyenoord. Ook Cheik Tioté, ooit nog FC Twente, speelde van het begin. Wilfried Bony van Vitesse zat op de bank.

In deze groep won Togo van Algerije, 2-0. Emmanuel Adebayor en Dove Womé scoorden. Door de tweede nederlaag is Algerije uitgeschakeld.

NUwerk

Tip de redactie